Museum Willet-Holthuysen

  • Nederland Amsterdam, Nederland

Extra informatie

Op Dagtickets bestel je eenvoudig goedkope kaarten met korting voor Museum Willet-Holthuysen. Kies het aantal kaartjes wat je wilt bestellen voor Museum Willet-Holthuysen en voeg de toegangskaarten toe aan je winkelmand. Als je de bestelling voor Museum Willet-Holthuysen wilt afronden reken je de kaartjes eenvoudig en veilig af in de vertrouwde omgeving van je eigen bank. Je ontvangt de kaartjes binnen enkele minuten zodat je deze zelf kunt uitprinten. Alvast veel plezier in Museum Willet-Holthuysen!

Aantal Ticket Prijs per stuk Totaal Extra's

Je betaalt bij ons alleen de ticketprijs; geen reserveringskosten, geen servicekosten!

Totaal: 0,00

Dagkaart volwassenen

Dagkaart volwassenen vanaf 19 jaar

Geldig t/m 31 december 2018
€ 10,00
€ 

Algemene informatie

In 1895 liet mevrouw Willet-Holthuysen (1824-1895) dit 17de-eeuwse dubbele grachtenhuis na aan de stad Amsterdam, inclusief de inboedel en de kunstverzameling van haar overleden echtgenoot Abraham Willet (1825-1888). Op de bel-etage laten de indrukwekkende balzaal, de eetkamer, de salons, de tuinkamer en de gang u zien hoe het vermogende echtpaar Willet leefde. De keuken en de bijkeuken in het souterrain geven een beeld van het dagelijkse leven van het personeel.

Abraham Willet
Abraham Willet was de zoon van een bekende Amsterdamse dokter. Op jonge leeftijd ontwikkelde hij al een grote interesse in kunst en antiek. Voordat hij trouwde met de vermogende Louisa Holthuysen was hij reeds een actief verzamelaar en kocht in eerste instantie vooral schilderijen van hedendaagse kunstenaars. Eenmaal verhuisd naar Herengracht 605 ontwikkelde Abraham zich verder als een gepassioneerd verzamelaar met een brede interesse. Zijn collectie bestond onder andere uit keramiek, glaswerk, zilver, antieke meubels, beelden, schilderijen, tekeningen en foto’s.

Louisa Holthuysen
Louisa Holthuysen werd in Amsterdam geboren als enig kind. Zij had een bijzondere band met haar vader, een rijke koopman in vensterglas en Engelse steenkool, van wie zij een voorliefde voor beeldende kunst, theater en literatuur meekreeg. In 1855 kocht het gezin het pand op Herengracht 605, het huidige Museum Willet-Holthuysen. Na het overlijden van haar ouders erfde Louisa het huis en de inboedel. In 1861 trouwde ze met Abraham Willet en samen lieten zij het huis inrichten naar de laatste Franse mode. Ook Louisa verzamelde kunst en kocht schilderijen van eigentijdse Franse en Nederlandse meesters.

Tuin
Bij het huis hoort een prachtige stadstuin, aangelegd in de vroeg 18e-eeuwse Franse stijl. In deze tuin staan diverse historische bomen- en plantensoorten, die onder andere afkomstig zijn uit de tuin van Paleis ’t Loo. De tuin biedt een oase van rust in het hart van Amsterdam.

Foto's

Beoordelingen

TIP: Je vindt veel meer beoordelingen op Rides.nl. Hier kun je ook je eigen beoordeling plaatsen.