Cromhouthuis

  • Nederland Amsterdam, Nederland

Extra informatie

Op Dagtickets bestel je eenvoudig goedkope kaarten met korting voor Cromhouthuis. Kies het aantal kaartjes wat je wilt bestellen voor Cromhouthuis en voeg de toegangskaarten toe aan je winkelmand. Als je de bestelling voor Cromhouthuis wilt afronden reken je de kaartjes eenvoudig en veilig af in de vertrouwde omgeving van je eigen bank. Je ontvangt de kaartjes binnen enkele minuten zodat je deze zelf kunt uitprinten. Alvast veel plezier in Cromhouthuis!

Aantal Ticket Prijs per stuk Totaal Extra's

Je betaalt bij ons alleen de ticketprijs; geen reserveringskosten, geen servicekosten!

Totaal: 0,00

Dagkaart volwassenen

Dagkaart volwassenen vanaf 19 jaar

Geldig t/m 31 december 2018
€ 10,00
€ 

Algemene informatie

In één van Amsterdams mooiste grachtenhuizen maakt u kennis met de familie Cromhout. Bijna twee eeuwen lang bewoonden zij vier majestueuze panden aan de chique Herengracht. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Wandelend door de verschillende vertrekken hoort u via een audiotour het verhaal van zeven generaties Cromhout: over hun invloed op de stad en op de Amsterdamse kunst en cultuur, over hun extreme rijkdom, hun geloof en de vele internationale contacten die zij onderhielden.

Op de bovenste verdiepingen van het Cromhouthuis is sinds 1975 het Bijbels Museum gevestigd. Bijzondere collectiestukken als zeldzame bijbels, archeologische vondsten en Egyptische kunstobjecten, persoonlijke verhalen en een schat aan achtergrondinformatie nemen u mee op reis door de wereld van de Bijbel. Ook in het museum: ‘Feest! In de stad’. In deze permanente familietentoonstelling ontdekken volwassenen en kinderen aan de hand van voorwerpen en verhalen de betekenis van religieuze feestdagen en hoe die gevierd worden.

In het souterrain bevindt zich Café Cromhout, de uitgelezen plek om geheel in stijl te genieten van een kop koffie of een heerlijke lunch. En vergeet ook de besloten binnentuin niet, een oase van rust.

Foto's

Beoordelingen

TIP: Je vindt veel meer beoordelingen op Rides.nl. Hier kun je ook je eigen beoordeling plaatsen.